Shiatsu

Shiatsu Therapie

Shiatsu betekent vingerdruk in het Japans. 

Een shiatsu therapeut werkt met acupressuur ofwel vingerdruk. Deze druk wordt gegeven met gebruik  van duimen, vingers, handen, ellenbogen en knieën. Shiatsu is gebaseerd op de Oosterse Filosofie – een holistische benadering van het leven. Lichaam en geest zijn daarin nauw met elkaar verbonden.

Aan de basis van het leven ligt energie. De kwaliteit van deze energie is afhankelijk van je levensstijl- en activiteiten en uit zich in je vitaliteit. Klachten (fysiek, emotioneel en mentaal) kunnen een teken zijn van disbalans in de circulatie van energie. Een shiatsu behandeling draagt bij aan het herstel van de balans in lichaam en geest. Een Shiatsu behandeling werkt ontspannend en brengt je in contact met jezelf.

De Shiatsu behandeling vindt plaats op de grond, op een dikke katoenen futon. Bij een Shiatsu behandeling houd je de kleding aan, daarom is het prettig als je makkelijk zittende kleding draagt. De eerste behandeling is inclusief een intake gesprek en duurt ongeveer 1,5 uur. Een vervolg behandeling duurt ongeveer een uur. Het is verstandig om ruim een uur van tevoren niet te veel te eten en jezelf na afloop wat rust te gunnen. 

Het effect van een Shiatsu behandeling is lang na te voelen. Regelmatig Shiatsu ontvangen is een mooie manier om de balans tussen lichaam en geest te behouden.

Wil je meer weten, heb je nog vragen of maak je graag direct een afspraak? Neem dan contact met ons op.