Shiatsu

Shiatsu massage

 

Shiatsu betekent vingerdruk in het Japans. 

Shiatsu is een vorm van massage uit Japan die werkt met acupressuur ofwel aanhoudende druk. Deze druk wordt gegeven met behulp van de duimen, vingers, handen, ellebogen en knieën. Naast het geven van druk wordt er gewerkt met mobilisaties en strekkingen. Shiatsu is gebaseerd op de Oosterse Filosofie – een holistische benadering van het leven. Lichaam en geest zijn daarin nauw met elkaar verbonden. Aan de basis van het leven ligt energie. Deze energie (Ki) stroomt via verschillende energiebanen (meridianen) door je lichaam. De kwaliteit van deze energie is afhankelijk van je levensstijl- en activiteiten en uit zich in je vitaliteit. Klachten (fysiek, emotioneel en mentaal) kunnen een teken zijn van disbalans in de circulatie van energie. Shiatsu behandelt de meridianen en draagt zodoende bij aan het herstel van balans in lichaam en geest. Een Shiatsu massage werkt ontspannend en brengt je in contact met jezelf.

De Shiatsu massage vindt plaats op de grond, op een dikke katoenen futon (Japans matras). Bij een Shiatsu massage houd je je kleren aan, daarom is het prettig als je ruimvallende (liefst katoenen) kleding draagt. Wanneer je voor de eerste keer langskomt, kijken we samen waar de vraag ligt. Op basis van je behoefte wordt de massage afgestemd. Het is verstandig om ruim een uur van tevoren niet te eten en jezelf na afloop wat rust te gunnen. Een sessie duurt ongeveer een uur.

Het effect van een Shiatsu massage is vaak lang na te voelen. Regelmatig Shiatsu ontvangen is perfect om de balans tussen lichaam en geest te bewaken.