Do-In & Yoga

Do-In Yoga

Do-In Yoga oefeningen zijn een weg naar meer energie en gezondheid voor iedereen, ongeacht ervaring of flexibiliteit. 

Met Do-In Yoga geef je jezelf eigenlijk een Shiatsu behandeling. De oefeningen combineren zachte strekkingen, massage en bewust ademhalen. Ze bevorderen de energiecirculatie in je lichaam. Er is geen prestatiedwang en je eigen natuurlijke bewegingsruimte is het uitgangspunt. Door deze zachte methode ontspant niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Stretches en ademhalen met aandacht, zoals je doet in de yogales, kunnen je lichaam helpen om in balans te blijven of te komen. In een reeks oefeningen ontspannen je spieren en door verschillende houdingen strek en stimuleer je de energiebanen in het lichaam. Do-In Yoga koppelt de lichaamsoefeningen aan de meridianen (energiebanen). Je maakt een krachtige verbinding tussen beweging en eeuwenoude wijsheid uit de Oosterse Geneeswijzen. In China en Japan worden deze strekkingen van meridianen al ruim tweeduizend jaar gecombineerd met oefeningen voor de buik (die hara wordt genoemd), bewuste ademhaling en zelfmassage. Deze combinatie wordt in Japan Do-In genoemd, wat vrij te vertalen is met ‘stroming van energie’. Met strekkingen, zelfmassages en goed doorademen brengt Do-In Yoga meer vitaliteit in je leven. Eventuele stagnaties verminderen of verdwijnen, en je ervaart dat als hernieuwde flexibiliteit en kracht.

Het idee achter deze vitaliserende oefeningen is dat, als de energie goed stroomt, je gezond bent en je je kalm, in balans en comfortabel voelt. Do-In Yoga is daardoor een heel effectieve manier om vanuit je innerlijke kracht en rust in het alledaagse leven van onze hectische maatschappij te staan.

Een of meerdere oefeningen kunnen als aanvulling op een Shiatsu behandeling worden meegegeven ter bevordering van de gezondheid in het algemeen of gericht op specifieke klachten.

Wij bieden Do-In Yoga klassen aan in onze praktijkruimte of op locatie voor bedrijven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.