Over ons

Ingrid

Beweging, hoe klein of hoe groot ook, kenmerkt voor mij het leven. Van tijd tot tijd stil staan bij die beweging is hier onlosmakelijk mee verbonden. 

Van nature een ‘beweger’ met mijn bakermat in de sport en lange tijd werkzaam als manager in de zorg, was ik enkele jaren geleden op zoek naar een ander evenwicht. Hierbij kwam ik in aanraking met shiatsu. Al snel ervaarde ik dat deze vorm van manuele therapie mij op een bijzondere en voor mij nieuwe manier ’triggerde’. Mijn nieuwsgierigheid naar de oosterse oorsprong en gedachtegoed achter shiatsu, en de intentie om meer vanuit mijn natuurlijke kracht en intuïtie van betekenis te zijn voor anderen brachten mij tot het volgen van de 4-jarige HBO-geaccrediteerde opleiding tot Shiatsu therapeut

Inmiddels ben ik werkzaam als gediplomeerd therapeut en richt ik mij samen met mijn cliënt op zijn of haar unieke proces naar een fysiek en mentaal zo vitaal en gezond mogelijk leven. Mijn ervaring op het gebied van o.a. coaching en mindfulness en mijn kennis op het gebied van fysiologie en anatomie benut ik in mijn shiatsu behandelingen.

Met mijn collega Conny ben ik het gezicht achter Shiatsu Collectief. Wij heten je van harte welkom in de praktijk in hartje Rotterdam!

Conny

Na vele jaren van het beoefenen van yoga en een opleiding in de haptonomie na mijn beroepsopleiding in de verpleegkunde, werd het tijd om mijn horizon te verbreden met een opleiding waarin ik in 1-op-1 contact met clienten aan de slag kan. Het verdiepen van mijn kennis vond ik in de Iokai Shiatsu school in Amsterdam. 

In de meeste opleidingen stond mijn persoonlijke ontwikkeling centraal. Het kwam er niet van om mijn kennis in praktijk te brengen. 

Inmiddels is daar verandering in gekomen en heb ik samen met een collega een Shiatsu praktijk opgericht. Vanuit mijn interesse en eigen leerervaring kan ik nu iets betekenen voor een ander. Leren voelen is echt een levenskunst! Praten over persoonlijke zaken kunnen we allemaal, deze inzichten  doorvoelen en het een plek geven in je leven vereist weer andere vaardigheden. Ik vind het erg fijn om het proces van mijn client daarin te ondersteunen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: Shiatsu maakt vitaler en gezonder. Het luisteren naar je lichaam is helend. De balans tussen body en mind wordt op een milde en prettige manier hersteld en versterkt.

 

 

KvK 76248887                                                                    RBCZ licentienr. 200740R                                                  SVN registratie nr. 2020035

KvK 75198304                                                                      RBCZ licentienr. 200741R                                                      SVN registratie nr. 2020040