Over ons

Conny

Vier jaar geleden ben ik gestart met de opleiding aan de Iokai Shiatsu school in Amsterdam. Na vele jaren van het beoefenen van yoga en een beroepsopleiding in verpleegkunde werd het tijd om mijn horizon te verbreden met een opleiding waarin ik in een 1-op-1 contact met mensen aan de slag kan.

Tien jaar geleden heb ik de opleiding gevolgd in de haptonomie, mijn persoonlijke ontwikkeling stond daarin erg centraal. Het kwam er niet van om mijn kennis in praktijk te brengen. 

Inmiddels is daar verandering in gekomen en heb ik samen met twee collega’s een Shiatsu praktijk opgericht. Vanuit mijn interesse en eigen leerervaring kan ik nu iets betekenen voor een ander. Leren voelen is echt een levenskunst! Praten over serieuze zaken kunnen we allemaal, het doorvoelen en het een plek geven in je leven vereist weer andere vaardigheden. Ik vind het erg fijn om het proces van ieder daarin te ondersteunen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: Shiatsu maakt vitaler en gezonder. Het luisteren naar je lichaam is helend. De balans tussen body en mind wordt op een milde en prettige manier hersteld.

Dennis

Uit mijn fascinatie voor groei – van plantjes tot personen – ben ik mij door de jaren heen steeds meer gaan bezighouden met holistische levensbenaderingen, zoals: permacultuur, voeding, yoga, meditatie en Shiatsu. Wat heb je nodig om als mens te floreren? Met deze vraag in mijn achterhoofd ben ik afgereisd naar India, Thailand, Canada, Kreta en nog meer landen op zoek naar antwoorden die alsmaar leken te leiden tot meer vragen. Maar onderliggend aan alle vragen vond ik een pad. De eerste stap? Contact maken met jezelf. 

In 2015 ben ik begonnen aan de 4-jarige HBO-geaccrediteerde Beroepsopleiding tot Iokai Shiatsu therapeut. Het voelde als thuiskomen en ik was een nieuw hoofdstuk van mijn leven ingeslagen. Ik heb een manier gevonden om uit mijn hoofd en meer via mijn gevoel te leven. Ik was nu in staat om ook thuis in Nederland contact te maken met mezelf. Voor mij biedt Shiatsu een ‘Perfecte balans tussen lichaam en geest.‘ Met aandacht en zachtheid begeleid ik je graag bij jouw proces van contact maken met en luisteren naar jezelf.

Met mijn eigen bedrijf KIEM Praktijk heb ik me verbonden aan Shiatsu Collectief en bied ik Shiatsu behandelingen, stoelmassages en yogalessen aan. Ik zie je graag een keer op de futon, stoel of yogamat verschijnen!

Ingrid

‘Het leven is een continue golfbeweging’

In beweging zijn, hoe klein of hoe groot ook, kenmerkt voor mij het ‘leven’. Van nature letterlijk een ‘beweger’, en balancerend in een druk bestaan, was ik enkele jaren geleden op zoek naar een nieuw evenwicht. Ik zocht naar een vorm waarbij ik vanuit mijn natuurlijke kracht kon werken en kwam in aanraking met Shiatsu. 

Al snel ervaarde ik dat deze vorm van manuele therapie mij als een vis in het water deed voelen en ik had een nieuwe ontwikkelrichting gevonden. Ik besloot dan ook in 2015 de opleiding tot Iokai Shiatsu therapeut te gaan volgen, een 4- jarige HBO geaccrediteerde beroepsopleiding. 

Inmiddels ben ik samen met twee collega’s Shiatsu Collectief gestart, een initiatief in hartje Rotterdam waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. 

Ik hoop je te mogen ontmoeten in de praktijk om je te kunnen ondersteunen bij jouw beweging naar een zo gezond en vitaal mogelijk leven.