Over ons

Conny

Na vele jaren van het beoefenen van yoga en een opleiding in de haptonomie na mijn beroepsopleiding in de verpleegkunde, werd het tijd om mijn horizon te verbreden met een opleiding waarin ik in 1-op-1 contact met clienten aan de slag kan. Het verdiepen van mijn kennis vond ik in de Iokai Shiatsu school in Amsterdam. 

In de meeste opleidingen stond mijn persoonlijke ontwikkeling centraal. Het kwam er niet van om mijn kennis in praktijk te brengen. 

Inmiddels is daar verandering in gekomen en heb ik samen met een collega een Shiatsu praktijk opgericht. Vanuit mijn interesse en eigen leerervaring kan ik nu iets betekenen voor een ander. Leren voelen is echt een levenskunst! Praten over persoonlijke zaken kunnen we allemaal, deze inzichten  doorvoelen en het een plek geven in je leven vereist weer andere vaardigheden. Ik vind het erg fijn om het proces van mijn client daarin te ondersteunen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: Shiatsu maakt vitaler en gezonder. Het luisteren naar je lichaam is helend. De balans tussen body en mind wordt op een milde en prettige manier hersteld en versterkt.

Ingrid

‘Het leven is een continue golfbeweging’

Beweging, hoe klein of hoe groot ook, kenmerkt voor mij het leven. En van tijd tot tijd stil staan is hier onlosmakelijk mee verbonden. 

Van nature letterlijk een ‘beweger’ met een achtergrond in de sport en lange tijd werkzaam als manager in de zorg, was ik enkele jaren geleden op zoek naar een ander evenwicht in mijn bestaan. Hierbij kwam ik in aanraking met shiatsu. Al snel ervaarde ik dat deze vorm van manuele therapie mij als een vis in het water deed voelen. Mijn nieuwsgierigheid naar de oosterse achtergrond van dit ambacht en de behoefte om meer vanuit mijn natuurlijke kracht en intuïtie van betekenis te zijn voor de ander brachten mij tot het volgen van de opleiding tot Iokai Shiatsu therapeut. 

Inmiddels ben ik werkzaam als gediplomeerd therapeut en richt ik mij samen met mijn cliënt op zijn of haar unieke proces en stappen naar een fysiek en mentaal zo vitaal en gezond mogelijk leven.  Shiatsu is hierbij het voertuig.

Met mijn collega ben ik het gezicht achter Shiatsu Collectief. Wij heten je dan ook van harte welkom in de praktijk in hartje Rotterdam.